nlc.hu
Aktuális

Két srác ásta ki a dublini strandon talált „krátert”

Vicces magyarázata lett a dublini strandon talált „meteorkráternek”

Az állítólagos meteorbecsapódás kráteréről kiderült, hogy sokkal hétköznapibb módon keletkezett.
A dublini Portmarnock Beachen talált gödör, és ahogy kiássa két fiatal

Egy rejtélyes, meteorbecsapódás okozta kráterként számolt be az egyik írországi tévécsatorna arról a hatalmas lyukról, amelyet a Dublin mellett fekvő Portmarnock Beachen találtak.

A Virgin Media News riportjában egy helyi asztrofizika-rajongó is megszólalt, aki elmondta, hogy a három méter átmérőjű gödör egy „kozmikus esemény” következtében jöhetett létre. Az általa „becsapódási helynek” nevezett lyukban egy nagyobb fekete követ is talált, ami a férfi szerint lehetséges, hogy a világűrből érkezett, még égésnyomokat is vizionált a helyszínen.

Ám a rejtély másnapra megoldódott, egy Charlie Wallace nevű dublini fiatalember ugyanis kitett egy sztorit az Instagramjára, amelyben megmutatta, hogy a gödröt az egyik haverjával, Peter McEvoyjal ásták ki műanyag gyereklapátokkal.

A tévécsatorna ezután kénytelen volt beszámolni, hogy „valójában nem kozmikus eseményről van szó, hanem két srác ásta ki előző nap” a rejtélyes gödröt.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Virgin Media News/Charlie Wallace)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top