nlc.hu
Aktuális

Forgalommal szemben a kecskeméti körforgalomban

„Mama, nem jó az irány!” – Egymás után kétszer is a forgalommal szemben hajtott egy idős nő Kecskeméten

Videón a hajmeresztő jelenet.
körforgalom

Egymás után kétszer is a forgalommal szemben hajtott egy idős nő Kecskemét felé – számolt be a Tények. A balesetveszélyes manővert egy fedélzeti kamera rögzítette. „Mama, nem jó az irány!” – volt, aki kiabálva próbált jelezni az asszonynak, de akadt, aki dudált vagy éppen villogott neki.

A mögötte haladó sofőr szerint – aki a felvételt készítette – csak a többi autóson múlt, hogy nem történt baleset. “Eléggé balesetveszélyes volt igazából, mert nem rajta múlt, hanem a többi sofőrön. Jött egy kamion már az utolsó körforgalomban, amit elnézett, de ő is észrevette és meg bírt állni” – mesélte.

Éppen az 54-es főúton mentek az autósok a szakadó esőben, mikor az idős nő lecsapta a körforgalmat és a forgalommal szemben hajtott. Mint a felvételen is látható, a többi sofőrt is sokkolta az eset, egy időre mindenki megállt.

A Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai szakértő szerint ilyen esetben a többi sofőrnek azonnal jeleznie kell. “Azok az autósok, akik észlelnek egy ilyen autót, aki velük szemben jön, fokozott óvatossággal mindenféleképpen lassítani kéne a forgalmat, és valahogy jelezni annak, aki szemben jön, hogy nem jó helyen van. (…) Nagyon fontos: ha egyedül nem biztonságos a megfordulás, akkor mindenféleképpen vagy segítséget hívok, vagy az ott lévő autósok segítségét kérem abban, hogy a forgalmat csökkentsék vagy állítsák meg lehetőleg” – elemezte a helyzetet Csörgő László.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top