nlc.hu
Aktuális

Forgalommal szemben menő furgon

Felüljárón ment szembe a forgalommal egy furgon – videón a vérfagyasztó jelenet

Csak az utolsó pillanatban rántotta félre a kormányt.
forgalommal szemben,

Vérfagyasztó jelenetet rögzített egy autó fedélzeti kamerája: egy furgon sofőrje sokáig szembement a forgalommal a BAH-csomóponti felüljárón – számolt be Tények. Másodperceken keresztül nem vette észre, hogy rossz sávban van, épphogy félre tudta rántani a kormányt, mikor szembetalálta magát a kamerás kocsival. A videót a Bp-i Autósoknak küldték be

Mind a két oldalt szalagkorlát van, és esetlegesen le is eshetett volna valamelyik autó a balesetben” – nyilatkozta egy szakértő az életveszélyes helyzetről. Csörgő László szerint a sofőr egyértelműen nem a vezetésre koncentrált. “Indokolatlan a szemben lévő sávban való haladás, hiszen a jobb oldali sávjában senki nem jön, tehát valószínű, hogy a figyelmetlenség egy ponton megtörtént, és utána folyamatosan vagy a GPS-t nézte vagy a telefonját” – jegyezte meg a vezető tréner.

A felüljárónál egyébként Előzni tilos!-tábla és záróvonal is van, a szakértő szerint ezért is érthetetlen, hogy mit keresett a furgon a másik sávban. 

Néhány évvel ezelőtt ugyanitt halálos baleset is történt, akkor is egy bolgár rendszámú kisbusz tért át a szembe sávba és frontálisan ütközött egy kocsival. A benne ülő 65 éves sofőr belehalt a sérüléseibe, utasa is súlyosan sérült. A mentők 9 embert vittek kórházba, köztük 3 kisgyereket is, akik a furgonban utaztak.

Kiemelt fotó: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top