nlc.hu
Aktuális

Ingatlanfejlesztés indulhat az angyalföldi Duna parton.

Vadonatúj városrész épül a budapesti Duna partján

A Marina-part folytatásaként építenék be a Ganz-Danubius hajógyár területét.

Az angyalföldi Duna-parton, a volt Ganz-Danubius hajógyár területén terjeszkedne tovább, városnegyed-rehabilitációs ingatlanfejlesztés projektje keretében a Cordia.

A Cordia valósította meg a VIII. kerületben

Vadonatúj városrész épül a budapesti Duna partján

a Corvin Sétány nevű városrehabilitációs programot is. A lepusztult bérházak helyére ott háromezer  lakást építettek fel, bruttó 200 ezer négyzetméteren. Emellett 23 ezer négyzetméter közterület kiépítését, felújítását végezték el a Futureal csoport égisze alatt – írja a Világgazdaság.

Terveik szerint a Marina City hasonlóan kiterjedt beruházás eredményeként jönne létre a meghosszabbított észak-pesti folyóparti sétány szomszédságában.  A terület

1,2 kilométeres, közvetlen Duna-parttal is rendelkezik.

Elképzeléseik szerint 14 hektárnyi, elhagyott ipari terület kapna új funkciót. Az itt épülő lakóházak köré pedig 90 ezer négyzetméteres parkosított zöldterületet ígérnek. Budapest XIII-ik kerületében nem ez z egyetlen látványos fejlesztési ötlet mostanában. Az Árpád-hídnál, a régi Volánbusz pályaudvar helyére például hatalmas irodaház épülhet.

A Mészáros-féle MBH Bank még júniusban jelentette be,

hogy éppen itt, a Róbert Károly körút 23-ban építi fel több toronyházból álló új székházát. A területet külföldi befektetőtől veszik majd meg: az Agora projektet egy HB Reavis nevű nemzetközi cég bonyolítja, ami egy szlovák üzletember tulajdona. Az Agora honlapján látható látványterv három irodaházat ábrázol.

A közlönyben megjelent új jogszabály

minden bizonnyal az MBH székházprojektjére vonatkozik. A  keleti torony 90 méter, a középső torony 78 méter, a nyugati torony pedig 65 méter magas lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top