nlc.hu
Aktuális

Félmilliós, működő iPhone került elő a Városligeti-tóból

Félmilliós érték került elő a Városligeti tóból

Egy zenész félmilliós iPhone-ja került elő a Városligeti tó mélyéről – rajta volt az élete.

A Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó üzemeltetői megkezdték az őszi leengedést – írta tegnap az nlc. Több, értékesnek mondható telefon mellett most egy olyan mobilt találtak meg, ami két hét “vízi kúra” után is jól működik, miután szerencsés tulajdonosa visszakapta a Városligeti-tó vizéből.

Félmilliós érték került elő a Városligeti tóból

Minden évben leengedjük szeptember közepén a tavat,

hogy két hónappal később, november közepén már a Műjégpályán korcsolyázhassanak a látogatók. Mindössze 50-70 centiméteres víz volt benne, aminek a kiszívását már a múlt héten megkezdtük. Még mindig folyamatban van, de négy telefont már így is ki tudtunk halászni – mondta el a Blikknek Székely Júlia, az üzemeltető kommunikációs vezetője. A tóban SUP-oznak, vízibicikliznek és csónakáznak is, a telefonok eközben pottyantak be a vízbe.

Cséza Máté két hete ejtette bele a tóba a telefonját,

amit most visszakapott.

Vízibicikliztünk a tavon. A beszállásnál közölték, hogy darazsak fészkelnek a pedálnál, ezért elkezdtem hadonászni. Rövidnadrágot viseltem, sajnos fogalmam sincs, mikor eshetett ki a mobilom a zsebemből. A tó közepe felé haladtunk, egyre gyorsabban tekertünk és csak néhány perc múlva realizáltam, hogy nincs meg a telefonom. Először még ki is csörgött, ám öt perccel később már nem volt elérhető

– mesélte a 23 éves Máté aki akkor egy hálóval másfél órán át kotorászott a telefon után, de hiába. Hétfőn megtudta, hogy a tó leengedése közben telefonokat találtak. Legnagyobb megdöbbenésére a mobilja tökéletesen működött.

Csaknem félmillió forintba került a telefon, de egyáltalán nem bánom, hogy ezt választottam. Az egész életem benne volt, nagyon örülök, hogy megtalálták

– tette hozzá a SirMark néven zenélő és producerként is dolgozó Máté.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top