nlc.hu
Aktuális

2023-ban Pankotai Lili, Zsiga Melinda és Liebermann Márta kapott SZABAD-díjat

SZABAD-díjat kapott Pankotai Lili, Zsiga Melinda és Liebermann Márta

A három nő egyaránt sokat tett a magyar szabadságjogok megőrzéséért.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) idén már ötödik alkalommal osztotta ki a SZABAD-díjakat. A díjat az kaphatja meg, aki kiállásával, tetteivel egy szabadabb Magyarországért dolgozik – közölte a TASZ.

 

Liebermann Márta, HIV aktivista, a Retropajzs Egyesület alapítója a zsűri által odaítélt díjat kapta meg.

Zsiga Melinda kétszeres világbajnoki bronzérmes kick-box

bajnok közönségdíjat kapott, a fiatalok számára meghirdetett SZABAD-díj nyertese pedig Pankotai Lili az oktatás minőségének javítása érdekében folytatott tiltakozások aktivistája lett.

A SZABAD-díj alapításakor célunk volt, hogy a változásért dolgozó hétköznapi hősök történeteit kiemeljük a nyilvánosságban

– mondta Kapronczay Stefánia, a TASZ stratégiai igazgatója a szerda esti, a 6szín Teátrumban megtartott díjátadón. A zsűri díját Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója, Marge dalszerző és énekes, Miklósi Gábor, újságíró, Molnár Áron színművész, Nyáry Luca író és Kapronczay Stefánia ítélte oda.

Pankotai Lili az elmúlt egy évben többször is felszólalt

a tanártüntetéseken, először tavaly, az október 23-ai tüntetésen több tízezer ember előtt mondott beszédet. Bár a családja, barátai nehezen viselik az őt ért támadásokat, azt mondja, ő állja a sarat. Zsiga Melinda kétszeres világbajnoki bronzérmes kick-boxoló, állami gondozásban felnőtt, roma nő aki sokáig inkább jemeninek hazudta magát, hogy ne kelljen a cigányokkal kapcsolatos előítéletekkel harcolnia.

Telex

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top