nlc.hu
Aktuális

Elhagyhatta a kórházat az esztergomi robbantás három tűzoltó sérültje

Hazatérhet az esztergomi robbantás során megsebesült három tűzoltó

Pénteken elhagyhatta a kórházat az esztergomi robbantás során megsebesült három tűzoltó.

Hazamehetett a kórházból az esztergomi robbantás során megsebesült három tűzoltó pénteken. Nyolc napon túl gyógyuló töréseik ellenére nincs szükségük további kórházi kezelésre. A sérült kommandósok állapota szintén nagyot javult – írja a Magyar Nemzet.

Esztergom külterületén szerda este egy körözött férfi

esztergomi robbantás

esztergomi robbantás, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

gázrobbanást hajtott végre. A robbanás során nyolc rendőr és három tűzoltó sérült meg, közülük öt még kórházban van. Egy rendőr állapota súlyos, nem életveszélyes, intenzív osztályon van és légzéstámogatást kap. További négy rendőr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, állapotuk stabil.

A sérülteket a belügyminiszter elismerésben részesítette.

A zavart férfihoz szerdán egyszer már kivonultak a rendőrök Esztergom külterületére, mert korábban is fenyegetőzött. A TEK felszámoló egységével érkező túsztárgyaló próbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám az felrobbantott egy vagy több gázpalackot, ami miatt a hősi halált halt Kónya Gábor Lajos mellett maga is életét vesztette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top