nlc.hu
Aktuális

Megszólalt a nemi erőszakkal vádolt Russell Brand

Megszólalt a nemi erőszakkal vádolt Russell Brand

A színész, humoristát szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolta meg több nő.

Brand a közösségi médiában közzétett videójában arról beszélt, hogy „rendkívüli és stresszes” hét áll mögötte, majd megköszönte követőinek a támogatást és azt, hogy „megkérdőjelezik a róla közölt információkat”, írja BBC nyomán a 444.

Russell Brand

Fotó: Getty Images

Ahogy azt az nlc is megírta, négy nő is azt állítja, hogy Russel Brand angol színész és humorista szexuálisan bántalmazta őketa brit Sunday Times, The Times és a Channel 4 tévécsatorna közös nyomozását követő beszámolója szerint. lavina útjára indult és ma már a Metropolitan Police is nyomoz az állítólagos bűncselekmények ügyében, de belső vizsgálatot indított a BBC is, hogy fényt derítsen mi igaz azokból a vádakból, ami szerint Brand a munkaviszonya alatt a munkatársaival és a nézőkkel szemben is ragadozó magatartást tanúsított. A botrány hatására a humoristától már számos jótékonysági szervezet is elhatárolódott, de akadnak azért olyan szereplők is, akik nem hajlandók tudomást venni a vádakról.

A színész tagadja a vádakat, azt állítja, minden kapcsolata konszenzuális volt, most pedig egy összehangolt támadás indult ellene. Az egyik áldozat azt állítja, hogy ő még csak 16 éves volt, amikor az akkor kora harmincas éveiben járó színésszel kapcsolata volt, amely során Brand bántalmazta őt.

Brand a most közzétett háromperces videójában  „médiakorrupciónak és cenzúrának” és „mély állami és vállalati összejátszásnak” nevezett dolgokként reflektált a vádakra. Azt is mondta, hétfőn megjelenik a teljes videó a Rumble videó streaming oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top