nlc.hu
Aktuális

Online csalás áldozatától követel hiteltörlesztést a bank

Vissza kell fizetnie Tímeának a hitelt, amit csalók vettek fel a nevében

Tímeának a megtakarítását is ellopták és hitelt is felvettek a nevében egy online csalás során – most fizethet vissza mindent.

Tímea nyár végén, egy online piactéren keresztül adott el egy terméket. Az online csalás kitervelője azonban vételár helyett üzenetet küldött neki. Tímea belépett a hamis banki felületre, ahol megadta az adatait. Ezután pedig nemcsak, hogy kölcsönt igényeltek a nevében, de a számláján lévő összes pénzt is ellopták.

Vissza kell fizetnie Tímeának a hitelt, amit csalók vettek fel a nevében

960 ezret, de nekem még volt pénz a számlámon,

azt is elvette – panaszolta el Tímea az RTL Híradóban.

A bank hivatalos levélben erősítette meg a riporter számára, hogy a netbankon keresztül valaki kölcsönt vett fel Tímea nevében. A pénzintézet át is utalta a pénzt a megadott számlaszámra. A csalók emellett a nő számláján talált 400 ezer forintot is átutalták ugyanarra a számlára, ahova a kölcsönt is kérték.

Tímeai hiába jelezte azonnal, hogy visszaéltek az adataival, mégis tőle követeli a kölcsön visszafizetését a bank:

Azt mondták, hogy törlesztem 24 ezrével havonta, 84 hónapig, kétmilliót fizetek vissza így. Vagy egy összegben a 960 ezret visszafizetem nekik.

A rendőrség „információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének gyanúja miatt” nyomoz az ügyben, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top