nlc.hu
Szabadidő

Csalásszakértő verte át a biztosítót.

Csalás szakértőnek vették fel, csomószor átverte a biztosítót a győri férfi

Pofátlan trükkel fosztogatta saját munkaadóját egy magyar biztosító alkalmazottja.

Több, mint hét és félmillió forintos kárt okozott egy magyar biztosító alkalmazottja saját cégének. A Győri Járási Ügyészség vádat emelt a férfival szemben – írja az ügyészség.

Egy szirénázó rendőrautó halad el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és az Állami Egészségügyi Központ épületegyüttese előtt a főváros XIII. kerületében, a Róbert Károly körúton

Összesen 12 alkalommal próbált csalással pénzhez jutni

saját cégétől a kétes esetek felülvizsgálatára alkalmazott kárszakértő, ebből tízszer sikerrel is járt. 2022 nyarán egy nap alatt négy nem létező ingatlanra is otthonbiztosítást kötött a férfi, szakmai ismereteit kihasználva. Az ingatlanokra összesen 12 esetben jelentett be nem létező káreseményt.

A biztosító összesen 7,75 millió forintot fizetett ki.

A biztosító rendszerében a bejelentett káresemények közül hat esetben is jelzés keletkezett. Ezek elintézését a férfi magához vonta, és a kárrendezést jóváhagyta. Az ügyészség a vádlottat jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolta meg, mely bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A férfi a csalással megszerzett összegeket a biztosítónak visszafizette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top