nlc.hu
Aktuális

Felújítják és újranyitják a Rác fürdőt.

Eldőlt: újra megnyitják Budapest legendás fürdőjét

A Rác fürdő felújítása jövőre kezdődik.

A fővárosi közgyűlés szerdán elfogadta a Rác fürdő felújításának megkezdéséhez szükséges gazdasági-műszaki tanulmányt. Nemsokára tehát újra kinyithat a Rác fürdő. A közbeszerzési eljárást októberben írják ki, így februárban akár el is kezdődhet a felújítás – írja az RTL.

Eldőlt: újra megnyitják Budapest legendás fürdőjét

Az 1572-ben a Gellért-hegy lábánál épült,

majd Ybl Miklós tervei szerint tovább épített törökfürdő az ezredfordulóra úgy tönkrement, hogy 2002-ben be kellett zárni. Bár ezután felújították és épült a Hegyalja út mellé egy szálloda is, több probléma miatt mindmáig nem üzemelték be egyiket sem. Az épületek mára ismét teljesen tönkrementek,

lehet az egészet felújítani megint.

Az RTL Híradójának helyszíni riportja szerint a Rác fürdő pillanatnyilag egy rom: a kapcsolószekrényekből mindent elloptak, plafonról cseppkő lóg, a vakolat sok helyen mállik. A fürdő alulról-felülről ázik, szellőztetése pillanatnyilag lehetetlen.

A felújítás műszaki vezetője megmutatta

az épületet kétszer is elöntő árvizek nyomait. A víz szinte minden elektromos berendezést tönkretett, A penészes helyiségek miatt az állapotfelmérést végző szakemberek hónapokra megbetegedtek. A fürdőt 2021-ben vásárolta vissza a Budapest Gyógyfürdői Zrt. akik már készen állnak az újranyitásra. Azt is elárulták a riportban, hogy a Gellért viszont bezárhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top