nlc.hu
Otthon

A Rác fürdő elárverezése

Elárverezik a Rác fürdőt

Hosszas huzavona után a 2011-re felújították a Rác fürdőt, de azóta sem nyitott ki. Most elárverezik.
Rác fürdő

Nyilvános árverésen értékesítené a felújított, de soha meg nem nyitott Rác fürdőt és a mellé épített 67 szobás szállodát a fenti ingatlanokat birtokló Rác Nosztalgia Kft. felszámolásával megbízott Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. – írja a Népszava.

A licit március 26-án indul 5 milliárd forintról, és április 12-ig tart. Az ingatlanokat azonban több követelés is terheli: vételár-követelés címén 335,2 millióra tart igényt a Fővárosi Önkormányzat; 1,6 milliárd forintot kér a Rác Beruházó Kft., ami a fővárosi tulajdonú REK Kft.-t illeti egy jelzálog okán. Budapest Gyógyfürdő és Hévízei (BGYH) Zrt. pedig egy meg nem fizetett kölcsön címén további 8,6 milliárdot követel.

A Rác fürdő felújítását még Demszky Gábor főpolgármestersége idején kezdték el, és a Fidesz még ellenzékben támadta a beruházást, majd azt Tarlós István sem támogatta. A fürdő jelentős késéssel, 2011-ben elkészült, de sosem nyitott ki. Mostanra az épület állapota annyira leromlott, hogy megnyitás előtt újra fel kellene újítani.

A fővárosnak valószínűleg nem lesz arra pénze, hogy megtartsa a fürdőt, a lehetséges befektető pedig azzal kockáztat, hogy a fürdőnek csak a BGYH tud gyógyvizet adni.

(Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán)

Budapesti gyógyfürdők az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top