nlc.hu
Aktuális

Dublőrrel akart átmenni a KRESZ-vizsgán

Miután 12-szer megbukott a KRESZ-vizsgán, dublőrt bérelt fel

Jogsit akart szerezni bármi áron, egy év börtönt kapott.
KRESZ-vizsga,

Egy, a belgiumi Grammontban élő ghánai férfi annyira felhúzta magát, hogy folyamatosan megbukott az autóvezetési vizsga elméleti részén, hogy fizetett egy hasonmásnak, hogy helyette vizsgázzon le. Serge több mint egy éve küzdött a jogosítvány megszerzésével Belgiumban. A bevándorló férfi ugyan már szerzett jogosítványt a hazájában, de Belgiumban nem vezethetett a ghánai autóvezetési engedélyével, az elméleti vizsga pedig komoly fejfájást okozott neki. Miután 12 alkalomból 12-szer megbukott a vizsgán, továbbra sem adta fel a jogsiszerzést, mivel annak birtokában nagyon jól jövedelmező munkalehetőségek vártak rá Belgiumban. Végül úgy döntött, hogy a csalás a legjobb megoldás, ezért elkezdett keresni valakit, akinek hasonló a külseje és kitölti helyette a tesztet.

Serge egy idő után találkozott Juliennel, egy kongói származású bevándorlóval, aki nemcsak, hogy hasonlított rá valamennyire, de már megszerezte a belga jogosítványát. Mindketten egyetértettek abban, hogy a belga Vallónia régióban található Monsban a legjobb megcsinálni a tesztet, mert a francia nyelvterület vizsgáztatóit engedékenyebbnek tartották, mint a flandriaiakat.

Sajnos a vizsgáztatók engedékenységének megítélése téves volt. Amint Julien odaadta Serge igazolványát az egyik vizsgáztatónak a vizsgateremben, már sejtette, hogy bajban van. Ahelyett, hogy egyszerűen ránézett volna, a vizsgáztató alaposan szemügyre vette Julient, és kiszúrta, hogy nem stimmel az arcuk. Ezután mindkét férfit őrizetbe vették, majd elítélték. A ghánai férfit személyazonosság-csalással vádolták, emiatt pedig egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, dublőrének pedig 200 óra közmunkát kell teljesíteni.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top