nlc.hu
Aktuális

53-szor vizsgázott a jogsiért, de mindig megbukott

53-szor vizsgázott a jogsiért, de mindig megbukott

Nagyon kitartó volt.
autósiskola,

Ötvenháromszor jelentkezett elméleti vizsgára egy vezetni vágyó férfi a romániai Suceava megyében – írja a foter.ro. Ennyiszer próbált számot adni a közlekedési szabályokból, de így sem sikerült jogosítványt szereznie. Kétszer ugyan eljutott a gyakorlati próbáig, azaz a vezetésig, de mindkétszer megbukott.

Ugyancsak Suceava megyében egy 27 éves férfi tízszer bukott el az elméleti vizsgán, 12 alkalommal pedig a gyakorlatin, míg egy 44 éves nő 12 alkalommal sem jutott túl az elméleti vizsgán. 

A megyében meglepő módon a jelentkezőknek csak a 43 százaléka tudott sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tenni és jogosítványt szerezni tavaly. Alexandru Moldovan, Suceava megye prefektusa azt ígérte, megvizsgálják, miért ilyen alacsony ez az arány, és hogyan tudnák növelni a sikeresen vizsgázók számát.

Nemrég idehaza történt egy olyan eset, hogy a 15 évvel fiatalabb ismerőse helyett akart forgalmi vizsgázni maszkban egy 41 éves férfi Veszprémben, ám csúnyán lebukott. A vizsgabiztosnak ugyanis feltűnt, hogy a vizsgázó friss sofőr-jelöltként túl profi, mintha már évek óta vezetne. Mivel felmerült a gyanú, hogy az oktatóval közösen követték el a bűncselekményt, mindkettőjüket előállították. Gyanúsítottként hallgatták ki őket, közokirat-hamisítás bűntette miatt kell felelniük.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top