nlc.hu
Aktuális

A rendőrség eljárást indított a miskolci pályaudvaron megütött pár ellen

A rendőrség eljárást indított a pár ellen, akik összetűzésbe keveredtek egy vagyonőrrel Miskolcon

A vagyonvédelmi kamara szerint túlzott volt az erőszak, amit a vagyonőr alkalmazott velük szemben.

A miskolci rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 30 éves ózdi nő és egy 30 éves ózdi férfi ellen a miskolci Tiszai pályaudvaron történtek miatt, írja a Telex.

Mint arról mi is írtunk, videó készült arról, Miskolcon, a Tiszai pályaudvar előtti téren egy biztonsági őr kiütött egy férfit és egy nőt. Egyes források szerint az ittas állapotban lévő pár pályaudvar várótermében veszekedett egymással, amikor megkérték őket, hogy távozzanak, mert zavarják a többi utast.

Kint a biztonsági őrrel kezdtek el vitatkozni, a férfi neki is akart ugrani, ekkor ütötte meg a vagyonőr. A Telex szerint a videón már nem látszik, de később megérkeztek a rendőrök is, és pár továbbra is támadóan és agresszívan lépett fel, elő is állították őket. 

Ökölbe szorított kéz

Képünk csak illusztráció (Fotó: Profimedia)

A MÁV szerint a biztonsági őr a vasúttársaságnak személy- és vagyonőri szolgáltatást biztosító cég dolgozója, akit szolgálati ideje alatt ért támadás.

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara szakmai elnökhelyettese, Gyöngy Ernő szerint indokolatlan volt a túlzott testi erőszak, amit a vagyonőr alkalmazott.

Hozzátette, ugyan a férfi kezdetben jól intézkedett, kitért a láthatóan tudatmódosító szer hatása alatt lévő férfi támadásai elől, de megkockáztatja azt a kijelentést is, hogy a férfi védekezésre és komoly támadásra nem volt alkalmas állapotban, így komoly veszélyt nem jelentett az őrre. Megjegyezte azt is, „a nő ököllel való megütése egy ekkora erőfölényben lévő személy és vagyonőr részéről megengedhetetlen, jogszerűtlen.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top