nlc.hu
Aktuális

David Attenborough 97 évesen új sorozattal jön

David Attenborough 97 évesen forgatja a Bolygónk, a Föld harmadik évadát, itt az első előzetes!

A 97 éves David Attenborough a BBC egyedülálló természetfilm-sorozatának harmadik évadán dolgozik.

„A Bolygónk, a Föld nem lenne ugyanaz David Attenborough nélkül, ami. Ezért is örülünk, hogy belefogott a harmadik évadba is” – tálalta a kiváló hírt Mike Gunton, a Bolygónk a Föld producere. „Mint mindig, most is hatalmas lelkesedéssel és tudással áll a dologhoz, új látásmódra bátorít bennünket” – idézi a The Guardian.

A három évad terjedelműre tervezett BBC-sorozat utolsó évadja

Földünk legszebb ökoszisztémáit és a rájuk az éghajlatváltozás erősödése miatt leselkedő veszélyeket mutatja be. A 97 éves Attenborough kommentárjait Nagy-Britanniában veszik fel, mert a külföldre utazást már nem vállalja. Ettől függetlenül úgy tervezi, hogy addig dolgozik, amíg csak tud; az új évad első részében a műsorvezető egyik példaképe emlékét idézi meg.

 

„Az első részt a gyönyörű brit tájban forgattuk. Ott, ahol Charles Darwin is sétálgatott, miközben az evolúcióval kapcsolatos forradalmi elképzeléseit gondolta át” – meséli a producer. Éppen ezt a vidéket találta Attenborough tökéletes helynek a Bolygónk, a Föld új évadának indításához, amelyben ismét megmutatja nekünk bolygónk csodáit és törékeny mivoltát.

David Attenborough annak ellenére vesz részt az új évadban, hogy legutóbbi ötrészes, a Brit-szigetekről szóló BBC-sorozata, a Wild Isles volt az utolsó helyszíni forgatása. A Wales nyugati partjainál található Skomer-szigethez hasonló helyszíneken zajló forgatáson Attenborough-t defibrillátor és orvos kísérte mindenhová. Akkor is, amikor felhágott a sziget kikötőjétől induló, 87 fokos, meredek lépcsőn.

 

A forgatókönyvet is módosítani akarták Attenborough miatt, mert féltek, hogy a madárinfluenza megölheti őt, miközben a sorozatban szerepelt a szomszédos Grassholm szigeten kirobbant madárinfluenza-járvány is, az ott fészkelő tengeri madarak kiirtásának felvételével együtt.

„Egy régi barátom a fertőző betegségek szakértője, hozzá fordultam – mesélte a Wild Isles producere, Alastair Fothergill. – Az ő véleménye pedig az volt, hogy bár a madárinfluenzát nagyon nehéz elkapni, de ha Attenborough elkapja, akkor bizonyára megöli őt.”

 

A Bolygónk, a Föld harmadik évada nyolc egyórás epizódból áll

és a nézők már most nehezen tudják megemészteni a várható tartalmát. A LadBible egy Reddit-felhasználót idéz, aki ezt írta: „Nem tudom tovább nézni. Egyre több mindent pusztítunk el a bolygón, és ez bűntudatossá tesz. Emlékszem az összes madárra és mókusra, amit bemutattak. Isten bizony, ha még egy lajháros rész is lesz, én agyvérzést kapok.”

David Attenborough 97 évesen forgatja a Bolygónk a Föld harmadik évadát, itt az első előzetes!

Egy másik kommentelő szerint: „Én is pontosan ezt érzem. Régen szerettem ezt a műsort, de most, amikor megnézem, rettegek és elszomorodom.” Megint más: „Elképesztő a különbség az első és a második évad hangnemében és üzeneteiben. Attól tartok, a harmadik még sötétebb lesz. Nem vagyok benne biztos, hogy meg bírom-e nézni, amikor

tudom, hogy még az életem során elpusztul a bolygónk.”

Újabb vélemény: „Bármennyire is szeretem ezeket a filmeket, erős depressziót érzek, miután megnéztem őket. Lassan, de biztosan elpusztítjuk ezt a gyönyörű bolygót, és úgy tűnik, ez senkit sem érdekel.”

Ha még olvasnál Attenborough-ról, ezt nagyon ajánljuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top