nlc.hu
Aktuális

Közleményt adott ki a pesterzsébeti iskola, ahol kedden halálos tragédia történt

„A fájdalmunk leírhatatlan” – közleményt adott ki a pesterzsébeti iskola, ahol kedden halálos tragédia történt

A diákoknak szakember segít abban, hogy feldolgozzák a traumát.

Közleményt adott ki annak a pesterzsébeti iskolának az igazgatója, ami előtt kedden reggel elhunyt az egyik diák, miután rádőlt egy kőkerítés, amit egy, a gyerekek által gyűjtött papírt szállító teherautó döntött ki, írja a 24.hu

„A Gyulai István Általános Iskola egész közösségének nevében őszinte részvétünket fejezzük ki Ricsi családjának! A szavak ilyenkor nehezen jönnek. Bármit mondunk, írunk, teszünk, nem hozza vissza Őt nekünk. A fájdalmunk leírhatatlan! Mindenben támogatjuk a szülőket. A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük, a Hatóságokkal együttműködünk mindenben.””

Lernyei Ákos hozzátette, a gyerekeknek pszichológus segít a trauma feldolgozásában, csütörtökön délután pedig gyertyás megemlékezést tartanak az iskolában az elhunyt fiú emlékére. 

Mint arról mi is írtunk, a teherautót vezető sofőrt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészet gyanúsítottként hallgatta ki halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt. A sofőrt alkalmazó a Hamburger Recycling Hungary Kft. ügyvezetője szerint az egész cég megrendült a történtek miatt és mély részvétüket fejezik ki a kisfiú családjának, hozzátartozóinak, az iskolának. 

Rendőrök és mentők egy pesterzsébeti iskolánál, ahol egy teherautó kőkerítésnek ütközött.

Rendőrök és mentők egy pesterzsébeti iskolánál, ahol egy teherautó kőkerítésnek ütközött, ami rádőlt egy 9 éves gyermekre és édesanyjára 2023. október 10-én. A fiú a helyszínen életét vesztette, édesanyja lábsérülést szenvedett, őt a traumatológiai centrumba vitték (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A halálos baleset előtt néhány perccel a környéken volt a BpiAutósok olvasója. „Pont arra gondoltam ott elhaladva, hogy miért pont fél 8-kor kell azzal a nagy döggel centizni a gyerekek és az amúgy is túl sok autó között! Borzasztó, felelőtlen! Ott nemrég plusz parkolókat hoztak létre. Biztosan az volt a legfontosabb? Inkább eltüntetni kellene onnan az autókat, nem becsábítani! Részvétem a családnak. Nincsenek szavak” – írta a sofőr, akinek a fedélzeti kamerája által készített felvételt közzé is tették. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top