nlc.hu
Aktuális

Üzemanyag helyett víz jött egy benzinkúton

Üzemanyag helyett vizet tankolt több autós egy Mol-kúton Romániában

Bezárták a töltőállomást.
tankol

A Neamț megyei Roman város egyik Mol-benzinkútjánál igen kellemetlen helyzettel szembesült néhány sofőr: a töltőpisztolyból benzin vagy gázolaj helyett víz folyt – számolt be a foter.ro. A pórul jártak autósok panaszt tettek a megyei fogyasztóvédelemnél, a hatóság pedig vizsgálatot indított.

A benzinkutat mindenesetre ideiglenesen bezárták.

A történtekre reagált a Mol Románia is: szerintük elszigetelt esetről van szó, a víz a töltőállomás tartályainak karbantartása során kerülhetett véletlenül a benzin- és a gázolaj-tárolókba. A károsultakat kárpótolja a cég.

Hasonló „félretankolásokra” már korábban is volt példa: 4 évvel ezelőtt összecserélték az üzemanyagokat egy budapesti benzinkút tartályaiban egy Shell kúton, így a 95-ös benzin helyére gázolaj került. Ám szándékos üzemanyagcsere is előfordult már: spórolni akart egy angol férfi, ezért étolajjal töltötte fel a kocsiját. Az orosz-ukrán háború miatt tavaly Nagy-Britanniában is elszálltak az üzemanyagárak, az említett autós pedig olcsóbban akarta megúszni akkor a drága tankolást, de nagyon megjárta.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top