nlc.hu
Aktuális

Bombariadó a Louvre-ban

15 ezer embert evakuáltak a Louvre-ból egy bombariadó miatt – frissítve!

Azonnal kiürítették a múzeumot, majd alaposan átvizsgálták.
Louvre

Biztonsági okokból kiürítették és bezárták szombaton a párizsi Louvre múzeumot – ahol napi 30-40 ezer látogató fordul meg – miután az intézmény írásos fenyegetést kapott. A múzeum a közösségi oldalán bejelentette a kiürítést, a fenyegetéssel kapcsolatban azonban nem szolgált további részletekkel.

Rendőrségi források szerint bombafenyegetésről volt szó, emiatt a múzeumból a látogatókon kívül a teljes személyzetnek is távoznia kellett, összesen 15 ezer embernek. 

A Louvre kommunikációs szolgálata azt közölte, hogy a múzeumban nem történt semmilyen incidens, senki nem sérült meg. A múzeum kiürítését az egész intézmény területén megszólaló riasztók jelezték. A rendőrség minden oldalról kordonnal zárta le a Louvre épületét, miközben a látogatókat kiterelték.

 

Mint az MTI írja, az evakuálást azt követően rendelték el az illetékesek, hogy a francia kormány országszerte megemelte a készültségi szintet, és hétezer katonával erősítette meg a biztonsági erőket a pénteki iskolai támadás miatt. Egy iszlamista férfi az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában ölt meg késsel egy tanárnőt, további két embert pedig megsebesített, mielőtt elfogták.

A Louvre amúgy legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor egy nőnek öltözött férfi tortával megdobta a Mona Lisát. A világ leghíresebb festménye csak azért nem sérült meg a támadásban, mert a torta szétkenődött az előtte lévő védőüvegen. A hangosan kiáltozó támadót kivezette a biztonsági személyzet a teremből. 2016-ben pedig az árvíz miatt került veszélybe a múzeum. Akkor félő volt, hogy ki kell menekíteni a felbecsülhetetlen értékű alkotásokat, amennyiben tovább emelkedik a Szajna vízszintje.

UPDATE (17:33)

Biztonsági okokból a kiürítették a versailles-i kastélyt és a parkját is kiürítették.

Kiemelt fotó: illusztráció, Silas Stein/picture alliance via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top