nlc.hu
Szabadidő

Vasárnap tortával dobták meg a Mona Lisát

Egy nőnek öltözött férfi tortával dobta meg a Mona Lisát a Louvre-ban

Da Vinci mesterműve tortatalálatot kapott… volna, ha nincs előtte üvegfal. Az elkövetőről videó is készült.
Mona Lisa

Vasárnap tortát dobtak Mona Lisa felé a párizsi Louvre-ban. Az elkövető egy női parókát viselő, magát nőnek álcázó és maga előtt kerekesszéket toló fiatal férfi volt. A világ leghíresebb festménye csak azért nem sérült meg a támadásban, mert a torta szétkenődött az előtte lévő védőüvegenírja a 24.hu.

Da Vinci titokzatos mosolyú festménye tehát megúszta, a hangosan kiáltozó támadót pedig a biztonsági személyzet vezette ki a teremből, utána pedig gyorsan megtisztították az üveget. Számos kísérlet történt már az évszázadok során a legendás festmény megrongálására és ellopására. Utóbbival egyszer sikerrel is jártak: még 1911-ben lopták el, és csak három év után sikerült visszahozni. Próbáltak már ráfújni vörös festéket egy tokiói kiállításon, dobtak már rá kénsavat, egyszer pedig egy bolíviai diák kővel dobta meg, de arra is volt már példa, hogy egy orosz diák egy csésze teát dobott felé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top