nlc.hu
Aktuális

Kutyatámadás Nemesnádudvaron

Szétmarcangolta egy 3 éves kisfiú nyakát egy kutya Nemesnádudvaron

Kis híján végzett a gyerekkel az eb.

Szétmarcangolta egy 3 éves kisfiú nyakát egy nagytestű kutya Nemesnádudvaron – számolt be a Tények. A kisgyerek a szüleivel érkezett az ott élő vállalkozóhoz terményt venni, ekkor támadt rá az amerikai akita fajtájú eb. Hátulról megragadta a gyerek nyakát, amitől a kisfiú a földre esett és beverte a fejét a betonba. Az állat még ekkor sem engedte el. Tovább marcangolta és rázta a tehetetlen gyereket. Végül a gazdája húzta vissza az őrjöngő kutyát, de ez csak úgy sikerült, hogy közben eltört az állat farka.

akita

Egy ehhez hasonló amerikai akita támadta meg a gyereket (illusztráció) – Forrás: TV2 / Tények – videó

Ez a kutya kiugrott és egy az egyben elkapta őt, az ütőerénél, a torkát. Rögtön jött 3-4 mentő” – mondta el egy környékbeli a sokkoló kutyatámadásról. 

A kisfiú súlyosan megsérült, ömlött a vér a nyakából. A szomszédok rohantak oda segíteni, sokkolták őket a kisfiú sérülései. A mentő a pécsi intenzív osztályra szállította.

A település polgármestere arról beszélt a Tényeknek, hogy a kutya rendszeresen kiszökik. “Egy ilyen esetért mindig a tulajdonos, a kutya gazdája tehető felelőssé, és én úgy gondolom, hogy egy ilyen tulajdonosnak most le kellene szűrni a következményekből azt, hogy a nagytestű kutyát csak olyan ember tartson, aki tud a kutyának parancsolni” – nyilatkozta Dr. Kovács István.

Az állat amúgy rettegésben tartja a települést, a helyiek szerint nem először támadt, sőt eddig már két kutyát is megfojtott.

A szülők feljelentést tettek, a rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indított eljárást.

A Tények információi szerint a kisfiút még kórházban ápolják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top