nlc.hu
Aktuális

Pesterzsébeti tragédia okai

Kilógó alkatrész okozhatta a pesterzsébeti tragédiát, amiben meghalt egy 9 éves fiú

Az iskola gyászol, a tragédia feldolgozását pszichológus segíti.

A konténert szállító teherautóból kilógó alkatrész okozhatta a pesterzsébeti tragédiát, amiben meghalt egy 9 éves fiú. Ezt mondta a Tényeknek annak az iskolának az igazgatója, ahol kedd reggel a tragikus baleset történt. “Jelenlegi információink szerint ebből a konténerből oldalra kinyúlt valamilyen alkatrész, ez beleakadt a nyitott kapuba, a kapu megdöntötte azt a rövid falat, kvázi kerítésoszlopot, és ez sajnos egyben az egész oszlop a föld felett körülbelül 20 centire eltörve dőlt ki” – magyarázta Lernyei Ákos.

pesterzsebeti tragédia

A halálos  balesetet okozó teherautó és a kidőlt kőfal – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Papírgyűjtés volt, a teherautó épp ki akart állni az udvarról, amikor a konténer egyik alkatrésze beakadt, megrántotta a kaput és kidöntötte a több százkilós kőoszlopot, ami ráesett Ricsire és az édesanyjára.

A 9 éves kisfiú halála még most is megviseli az egész iskolát. A gyerekekkel és a tanárokkal pszichológus foglalkozik. “Már ez az osztály, ahova Ricsi járt, a tragédia napján a 3. órában lement testnevelés órára, és a gyerekek mondták, hogy most játsszuk Ricsi kedvenc játékát, a kidobóst mert, hogy érte is játszunk” – mesélte könnyek között az iskolaigazgató.

A sofőr azt mondja, sajnálja, ami történt, és együttműködik a rendőrséggel, de nem tett részletes vallomást. Az ügyészség döntése alapján szabadlábon védekezhet.

Mint arról beszámoltunk, a teherautót vezető sofőrt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészet gyanúsítottként hallgatta ki halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt. A sofőrt alkalmazó a Hamburger Recycling Hungary Kft. ügyvezetője szerint az egész cég megrendült a történtek miatt és mély részvétüket fejezik ki a kisfiú családjának, hozzátartozóinak, az iskolának.

A halálos baleset előtt néhány perccel a környéken volt a BpiAutósok olvasója. A felvételen látható, ahogy a balesetet okozó teheraut a szűk kijáraton próbál kihajtani az iskola udvarából.

„Pont arra gondoltam ott elhaladva, hogy miért pont fél 8-kor kell azzal a nagy döggel centizni a gyerekek és az amúgy is túl sok autó között! Borzasztó, felelőtlen! Ott nemrég plusz parkolókat hoztak létre. Biztosan az volt a legfontosabb? Inkább eltüntetni kellene onnan az autókat, nem becsábítani! Részvétem a családnak. Nincsenek szavak” – írta a sofőr, akinek a fedélzeti kamerája által készített felvételt közzé is tették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top