nlc.hu
Aktuális

Pénzérmét vernek Karikó Katalin és Krausz Ferenc arcképével

Karikó Katalin és Krausz Ferenc lesz az MNB új pénzérméjén

A Magyar Nemzeti Bank a 2021-ben indított Nobel-sorozat keretében Krausz Ferenc és Karikó Katalin arcképével ver díszérméket.

A Magyar Nemzeti Bank minden év végén közzéteszi, hogy az érmekibocsájtási programjában milyen érméket tervez kibocsátani, és ehhez bemutatja a tervezett paramétereket és a grafikát is. A korábban meghirdetetteken felül most Deák Ferenc születésének 220. esztendejére, és a Kúria alapításának 300. évfordulójára jelennek meg érmék, 5000-5000 darab. A közelmúltbeli történésekre reflektálva azonban saját érmét kaphat Krausz Ferenc és Karikó Katalin is, akikre most a Nobel-díjuk miatt lehetünk büszkék – írja az ATV.

Dr. Karikó Katalin

Dr. Karikó Katalin a Szegedi Tudományegyetemen (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hergár Eszter, a jegybank társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szerint a kibocsájtott érmék a piacra kerülésük pillanatában el fognak fogyni. A Nobel-díjasok érméivel kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések és tervezik az érmék kinézetét. A Nobel-sorozatot az MNB még Szent-Györgyi Alberttel indította 14 évvel ezelőtt. A tavalyin Kertész Imre szerepelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top