nlc.hu
Aktuális

Közzétették az új CSOK plusz részleteit

Kiderült: így változik jövőre a CSOK az ötezer főnél népesebb településeken

Csák János miniszter Kormányinfón jelentette be a CSOK plusz részleteit szerda este.

Csák János, a kultúráért és innovációért, illetve a családügyekért felelős miniszter szerda este, a Kormányinfón jelentette be, hogyan változik meg 2024-től a CSOK plusz. A miniszter bejelentése szerint a kormánya szerdán elfogadta az 5000 fő feletti településeken januártól érvényes CSOK plusz szabályokat.

Kiderült: így változik jövőre a CSOK az ötezer főnél népesebb településeken

A hitel a gyerekszám függvényében változik,

15, 31, 50 millió forint lesz. A hitel kamata 3 százalék lesz. Az első közös otthon megvételénél elég lesz 10 százalék önrészt felmutatni. A hitel futamideje 10-25 évig terjedhet. A nők 41 éves korukig vehetik fel ezt a hitelt. Két éves átmeneti időszak során azok az „idősebb nők”, akik igazoltan 12 hetes terhesek, szintén felvehetik a CSOK-ot.

Telekvásárlásra nem lesz lehetőség ebből a hitelből.

Az első közös otthon esetében 80 millió forintos határt húztak meg,míg lakásbővítés illetve új lakásba költözés esetén 150 millió forint az értékhatár. Ha nem első otthon, hanem felújítás, bővítés a cél, akkor húsz százalékos önrész kell a hitelfelvételhez.

A hitel törlesztésének első évében csak három százalékos kamatot

kell fizetni. Gyerek születése esetén a hitelfelvevők egy évre hitelmoratóriumot kérhetnek. Második és minden további gyereknél a tőkéből 10 milliót elengednek az új CSOK plusz szabályai értelmében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top