nlc.hu
Aktuális

Lövöldözés Lewistonban

Tömeggyilkosság Amerikában: 22 halott, több mint 50 sérült Lewistonban

Egy mentális problémákkal küzdő lőfegyveroktató kezdett lövöldözni, több helyszínen is tüzet nyitott.

Legalább 22 ember meghalt, és 50-60 megsebesült a Maine állambeli Lewistonban történt lövöldözésben. A lövöldöző szerda este több helyszínen – egy étteremben és egy bowlingteremnél – nyitott tüzet, az előzetes vizsgálat szerint egy gépkarabélyból. A rendőrség az X közösségi platformon arra kérte az embereket, hogy maradjanak az otthonaikban, zárt ajtók mögött, mert „aktív lövöldöző van Lewistonban”.

A seriffhivatal két fotót tett közzé a gyanúsítottról a Facebookon, azt írva, hogy szabadlábon van. A képen egy szakállas férfi látható, puskával a kezében:

lewistoni lövöldözés

A tömeggyilkos több helyszínen is tüzet nyitott – Fotó: Lewiston Police Departmen

Később kiderült, hogy egy okleveles lőfegyveroktató áll a tucatnyi halálos áldozatot és több tucat sebesültet követelő tömegmészárlás mögött. A gyanúsított a 40 éves Robert Card:

lewistoni lövöldözés

A lewistoni lövöldöző: Robert Card – Fotó: Lewiston Police Departmen

A tartózkodási helyét nem ismerik, több száz rendőr keresi, a járművét ugyanakkor már megtalálták. Szakmája miatt a férfi gyakorlott a fegyverhasználatban, és tagja volt a fegyveres erőknek tartalékos katonaként. Egyes jelentések szerint mentális problémákkal küzdött.

A Fehér Ház közlése szerint Joe Biden elnök szerdán este telefonon beszélt Maine állam kormányzójával és az állam kongresszusi tagjaival, szenátorokkal és képviselővel is, akiknek szövetségi segítséget felajánlott.

(MTI-hírek alapján)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top