nlc.hu
Aktuális

Favágás közben érte halálos baleset

A fia szeme láttára halt meg egy favágó Marcaliban

Olyan súlyosan megsérült, hogy már nem tudták megmenteni az életét.
favágás,

Végignézte apja halálát egy 18 éves fiú, amikor a 45 év körüli férfi több métert zuhant egy fáról gallyazás közben a Somogy vármegyei Marcaliban szombaton – számolt be a Tények. Az apa favágó volt, és az egyik ágon állva vágta le a többit, amikor az ág leszakadt alatta.

A környéken élők hiába rohantak segíteni, mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre. A mentősök sokáig küzdöttek az életéért, de a férfi gerince olyan súlyosan megsérült, hogy már nem tudtak segíteni rajta.

A Tények információi szerint a férfi a fiával érkezett Marcaliba, egy korhadt fát akartak legallyazni. Az apa felmászott az egyik ágra, onnan kezdte meg a többi levágását. Azt, hogy miért nem biztosította vagy kötötte ki magát, egyelőre nem tudni. A tragédia azután történt, hogy az ág, ami a férfit tartotta, eltört.

A Tények felvételein jól látszik, hogy a fa teljesen kiszáradt, egyik ágán sincs levél. Feltehetően ezért akarta kivágni a szakember. Nem tudni, miért mászott fel a fára, valószínűleg, azért mert a törzse közel van a kerítéshez, és így látta egyszerűbbnek a favágást.

A rendőrség a baleset után eljárást indított. Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top