nlc.hu
Aktuális

Tönkrement a gigapénzért felújított út

Egy év alatt tönkrement a 17 millió euróból felújított út Romániában

Tele van gödrökkel, és hullámzik a tavaly beaszfaltozott út.
útfelújítás,

Tizenhét millió euróból felújították a romániai Tulcea megyében egy út három szakaszát, összesen 61,5 kilométernyit. 2019-ben kezdődött el a munka brassói és bukaresti cégek irányítása alatt, majd 2021-ben, illetve 2022-ben fejeződött be. Azóta eltelt egy év, és a beaszfaltozott út nagy része tele van gödrökkel, illetve hullámzik – számolt be a foter.ro.

Az érintett út egy része az Ukrajna felé haladó, illetve onnan érkező tehergépkocsik számára fontos útvonal – magyarázták a Tulcea megyei tanácsnál, hogy miért ment tönkre időközben az ominózus útszakasz.

Vajon nem tudták ezt a tervezők, kivitelezők, mielőtt nekiálltak volna a munkának? Ha viszont tudták, akkor miért nem csinálták tehergépkocsiforgalom-állóra az utat? – tette fel a költői kérdéseket a portál.

Azt egyelőre nem tudni, mikor fogják ismét felújítani az érintett útszakaszokat, a felújítást végző cégek amúgy hallgatnak.

Egyébként idehaza is történt már hasonló eset: Debrecenben fél évvel az átadás után kezdődtek a problémák egy úttal. Volt, hogy egy gyalogos, volt, hogy egy autó alatt szakadt be. A lakók akkor többször jelezték az önkormányzatnak is, hogyha sok eső esik a frissen átadott utcákban, gond van, és hiába javítanak ki egy gödröt, hamarosan másik keletkezik. A kivitelező akkor azzal indokolták a beszakadásokat, hogy a talajtípus okozza: az esőgyűjtők feletti ázott homok omlik be. Az önkormányzat 4 ilyen esetről tudott a 2020-ban 860 millió forintért leaszfaltozott utcákban. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top