nlc.hu
Aktuális

Katonai parancsnok szexuális erőszak ügye

Szexre akarta kényszeríteni a beosztottjait, 3 évet kapott a katonai parancsnok

Azzal fenyegette meg a katonanőket, hogy kirúgatja őket.
katonák,

Három év börtönbüntetésre ítélte – nem jogerősen – a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa azt a volt katonát, aki századparancsnokként hosszú időn keresztül próbálta rávenni az alárendeltjeit a szexuális együttlétre – írja a Blikk. A katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.

A férfi 2019 januárjától – a későbbiekben elöljáróként – ismétlődően, szexuális együttlétre próbálta rávenni az egyik sértettet, amit a nő minden alkalommal elhárított. Az elutasítást követően a századparancsnok kritizálni kezdte a sértett munkavégzését, majd az állományviszonyát érintő fenyegetésekkel próbálta elérni, hogy a nő tegyen eleget a felszólításnak.

Ám nem ez volt az egyedüli eset: 2021 májusában egy másik alárendeltjét is szexuális kapcsolatra próbálta rávenni, és miután a sértett ezt visszautasította, a százados őt is megfenyegette, mondván, eltávolítja a honvédségtől.

Az erőszakoskodó exkatona most a bíróságon bocsánatot kért mindenkitől, még a családjától is.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top