nlc.hu
Aktuális
Rendreutasította a bíró Marosi Beatrix tankerületi vezetőt

„Ez nem egy tévés műsor, normálisan tessék válaszolni” – a bírót is felidegesítette a tanárokat kirúgató tankerületi vezető

Azt sem tudta megindokolni a bíróságon Marosi Beatrix, hogy miért éppen azt az öt tanárt rúgatta ki.

A Belső-Pesti Tankerületi Központ tankerületi vezető, Marosi Beatrix még a bíróságon sem tudta egyértelműen indokolni, hogy miért éppen öt tanárt rúgtak ki tavaly ősszel a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból polgári engedetlenségük miatt, miközben az engedetlenségi akcióban jóval többen vettek részt.

Marosi nagyot ment a bíróságon.

Marosi nagyot ment a bíróságon.

Mi több: még arra sem tudott pontosan felelni, hogy miért éppen azt az öt tanárt bocsátották el rendkívüli felmentéssel.

A Tanítanék Mozgalom két ismert tagja, Törley Katalin és Palya Tamás

is a munkaügyi pert indító pedagógusok közt volt. A tankerület vezetője, betegségre hivatkozva, júniusban és szeptemberben sem jelent meg a bíróságon, így az ügy még mindig a perfelvételi szakaszban jár – mondta el Tóth Balázs, a kirúgott tanárok ügyvédje. A per csütörtöki tárgyalását a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumában tartották meg. Tóth Balázs a Népszavának azt is elmondta, a tankerület részére ismét egyezséget ajánlottak fel – az elbocsátott pedagógusok

végkielégítésüket és felmentési díjukat szeretnék megkapni.

Az egyezséget csütörtökön a tankerület vezetője visszautasította, illetve a tankerületi központ részéről még átgondolják annak lehetőségét. Az Index szerint Halász Krisztián bírót is felidegesítette a tankerületi vezető. Arra a bírói kérdésre, hogy mi alapján választották ki az öt kirúgásra ítélt tanárt, Marosi az Index tudósítása szerint azt vetette oda, hogy “akkor és abban a helyzetben ezt éreztem helyesnek, ennyi”. A bíró kénytelen volt felszólítani a nyegle tankerületi vezetőt, hogy “válaszoljon normálisan, ez nem egy tévés műsor”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top