nlc.hu
Utazás

Az észak-pesti tankerület vezetőjének nizzai utazása

Miközben nincs kréta az iskolákban, Nizzába utazott a tankerületi vezető több iskolaigazgatóval

Az oktatási vezetők 4 napot töltenek a tengerparti városban.

Nizzába utazott az észak-pesti tankerület vezetője és a XVI. kerületi általános iskolák igazgatóinak egy csoportja – tudta meg az RTL Híradó. Az oktatási vezetők 4 napot töltenek a tengerparti városban. 

Kovács Péter, a kerület fideszes polgármestere az RTL Híradó megkeresésére azt írta: „évtizedes tradíció az évenkénti intézményvezetői tanulmányút”, például így ismerték meg a német vagy a spanyol oktatási rendszert is. Hozzátette, „az önkormányzatnál évtizedes tradíció a pedagógusok megbecsülése, mely nemcsak a szavak szintjén valósul meg, hanem tettekben is”.

Vajda Zoltán, a kerület MSZP-és országgyűlési képviselője szerint viszont szerencsétlen dolog intézményvezetőket és tankerületi vezetőket utaztatni, amikor heti szinten tüntetnek diákok és pedagógusok az oktatás egyre romló színvonala miatt.

A Híradónak nyilatkozó kerületi pedagógus azt mondta, krétára is kötlhették volna az utazás költségeit.

Színes fénymásolónk nincsen, egyetlen fekete-fehér fénymásolónk és nyomtatónk van.

 

De ha kicsit többet másolunk, már megkapjuk a magunkét. Nagyon nagy spórolásban kell lenni” – mondta.

Hasonló kettősmérce érvényesült nemrég, amikor a kollégisták fagyoskodnak, de a tankerület komfortosan működött ugyanabban a zuglói épületben.

Nizza

Krétára nincs pénze, nizzai utazásra van a tankerületi vezetőnek. Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top