nlc.hu
Aktuális
Nyelviskolai tanárok a közoktatásban

Akkora a tanárhiány, hogy nyelviskoláktól kér segítséget az állam

Nincs elég nyelvtanár, ezért a tankerület nyelviskolákkal köt szerződést.

Magántanárokkal oldják meg a nyelvtanítást több állami iskolában – ismerte el a Közép-Pesti Tankerületi Központ a tanárhiány okozta problémákat a Népszava kérdésére.

Egyre kevesebb a szaktanár (Illusztráció: Pexels.com)

Egyre kevesebb a szaktanár (Illusztráció: Pexels.com)

A Közép-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a magántanárok óraadóként vannak jelen az iskolákban, a magas színvonalú feladatellátás érdekében pedig a központ garanciákat épített be a szerződésekbe. Állításuk szerint a visszajelzések alapján az intézményvezetők, a tanulók és a szülők is elégedettek a nyelviskolák révén az iskolákban dolgozó tanárok munkájával – olvasható a cikkben.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a magántanárokat csak úgy tudják az állami intézményekbe csábítani, ha óradíjban magasabb bért kínálnak nekik, mint amennyit a főállású pedagógusok kapnak.

Idén szeptemberben a G7 arról írt, hogy vannak olyan tárgyak, amelyek tíz százalékát már három éve sem szaktanárok tanították.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top