Aktuális

Koronavírus: felfüggeszti nyelvtanfolyamait a budapesti Goethe Intézet

Miután egyik tanulójukról kiderült, hogy koronavírussal fertőzött, a budapesti Goethe Intézet úgy döntött, hogy szünetelteti nyelvtanfolyamait.

A nyelvtanfolyamokat szervező fővárosi kulturális központ, a Goethe Intézet honlapján jelentette be, hogy a hatóságok arról értesítették őket, hogy egyik nyelvtanuló diákjuk koronavírussal fertőzött.

„A Goethe Intézet megtette a szükséges óvintézkedéseket, szoros kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal és mindenben szigorúan az előírásoknak megfelelően jár el” – fogalmaznak a szűkszavú hivatalos közleményben.

Hozzátették, a biztonság és a tisztánlátás érdekében a nyelvtanfolyamokat március 11-ig felfüggesztik.

Szünetelnek a tanfolyamok egy időre a budapesti Goethe Intézetben

A nyelvtanfolyamokat március 11-ig felfüggesztik a IX. kerületi Goethe Intézetben (Fotó: MTVA / Bizományosi: Róka László)

A nyelviskola tájékoztatása arra viszont már nem tért ki, hogy a legfrissebb adatok alapján a 9 magyarországi koronavírussal fertőzött beteg közül pontosan melyikük járhatott hozzájuk.

Ugyanakkor Müller Cecília országos tisztifőorvos pénteken, az operatív törzs ülése utáni tájékoztatón az elsőként megfertőződött iráni gyógyszerészhallgatóval kapcsolatban beszélt arról, hogy a kontaktkutatás során felvetődött a diákkal egy német nyelviskolába járók elképzelhető érintettsége.

Amit most a koronavírus aktuális állásáról tudni lehet és érdemes:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top