nlc.hu
Aktuális

Emlékműbe szorult egy gyerek, tűzoltók mentették ki

Videón a városligeti emlékműbe szorult gyerek kimentése: „Helló, Öcsibogyó! Nem voltál megijedve, ugye?”

Miután kiszabadult, a tűzoltóautóba is beülhetett.
beszorult gyerek,

Beszorult egy gyerek az Ötvenhatosok terén található emlékműbe szombat délután Budapesten. Eltévedt az emlékmű vasoszlopai között és nem találta a kiutat, végül a tűzoltók mentették ki.

A 8. kerületi tűzoltók a mentés alatt a gyerek nyugalma érdekében nem szűkölködtek a vicces kommunikációtól sem, amelynek eredményeként gyorsan sikerült megmenteni a kisfiút – számoltak be a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál.

A gyerek először a tűzoltókkal közösen megpróbálta megfejteni, vajon hol mehetett be az egyre sűrűsödő oszloperdőbe, de nem jártak sikerrel. Ekkor a lánglovagok dugólétra segítségével felmásztak az oszlopok tetejére, ahonnan mentőkötelet eresztettek le az egyébként nagyon bátran viselkedő kisfiúhoz. A szűk helyen nem volt egyszerű beleültetni a már jól begyakorolt hármas hurokba a kisfiút, de mire észbe kapott, már repült is felfelé a tűzoltókhoz.

Videón a kimentés:

Helló, Öcsibogyó! Nem voltál megijedve, ugye?” – üdvözölte az egyik tűzoltó a kimentés után.

A kisfiú a sikeres szabadulás után közelebbről is megismerkedhetett a tűzoltóautóval, sőt be is ülhetett.

Kiemelt fotó forrása: YouTube / Fővárosi Katasztrófavédelem – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top