nlc.hu
Aktuális

Kutya dobozzal a fején

Fejére szorult dobozzal élt egy éven át egy kóbor kutya

Mostanáig sikertelenek voltak a befogására tett kísérletek.
doboz a kutyán

Végre sikerült megmenteni azt a kóbor kutyát, amely csaknem egy éven át fejére szorult dobozzal élt. Nemrég becserkészték állatvédők az alabamai öböl partján kóborló ebet és megszabadították tőle a műanyag „csapdát”.

Bearnek nevezett kutya sztorija az év elején került meg a médiába, amikor is a WKRG helyi tévécsatorna többször is beszámolt arról, hogy a nagytestű, fekete kutya egy nagy dobozzal a fején kószál. A szerencsétlenül járt állat története felkeltette a közvélemény figyelmét, többek között egy helyi állatvédő szervezetét, amelynek a tagjai az elmúlt időben többször is kísérletet tettek, hogy elkapják az ebet és kiszabadítsák a fejét, de folyamatosan kudarcot vallottak. Hiába vetettek be hálót, csapdát, nyugtatólövedéket, egyik módszer sem működött. Az ijedt állat mindig elszaladt, valahányszor megpróbálták elkapni, a szokásos pórázbot pedig szóba se jöhetett a fején lévő nagy doboz miatt.

Bear szerencséjére tudott enni és inni a fején lévő műanyag doboz miatt, mivel azon keskeny nyílások voltak rajta. Olyan volt, akár egy szemeteskuka teteje, vagy egy középkori sisak.

Végül február végén csak összejött a mentőakció: az állatvédők körbekerítették barikádokkal az ebet, az egyik állatvédő, Martin Miller pedig odament hozzá és egyszerűen lerántotta a kutya fejéről a műanyag dobozt. Az ijedt állat egyből el akart iszkolni, de akkor már használhatták az állatvédők a hagyományos befogó eszközeit, így sikerült elkapni. Ezzel pedig véget ért az eddigi kóbor élete, szerető gazdához kerülhet.

Beart a népszerűsége miatt egyből sokan örökbe akarták  fogadni, de Martin Miller, aki végül is megmentette az ebet a műanyag fejcsapdájából, bejelentette, hogy ő maga fogadja be, sőt Bear – aki jelenleg szívféreg-kezelésen esik át – Martin állatvédő szervezetének a nagykövete lesz.

(via)

Kiemelt fotók forrása: Facebook / Martin Miller 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top