nlc.hu
Aktuális
A kutyáik jelezték, hogy ég az idős pár háza

A kutyáik jelezték, hogy ég az idős pár háza – nekik köszönhetik az életüket

Hála az ebeknek, még időben kiértek a nyugdíjasok a lángok közül.
tűzeset

A kutyáik mentették meg egy idős házaspár életét Sopronhorpácson. Mint a Tények riportjából kiderült, a nyugdíjasoknak egy villám csapott a házukba a szombat esti viharban, amitől kigyulladt a tetőszerkezet, és az áram is elment. Az idősek először nem vették észre, hogy füstöl a tető, csak a két kutyájuk viselkedett furcsán. Próbálták jelezni a gazdáiknak, hogy nagy a baj.

“Lehetett érezni a füstszagot, de nem tudtuk, mitől. Csak amikor az ember kijött, akkor látta, hogy most itt mi történt” – nyilatkozta megtörten az idős asszony. A tragédia idején a két eb is a házban volt, nekik köszönhetik az életüket. “Később a feleségem azt mondja, hogy a kutya igen mocorgott, valami nem tetszett neki, ő meg úgy gondolta, hogy körülnéz. Az utcán van villany, a házban nincs villany, mi lehet az oka? Akkor jött le, az udvaron látta, hogy le van borulva a kémény” – mesélte a férje, Czupi János.

Épségben ki tudtak menekülni a lángok közül, ám rengeteg holmijuk szénné égett, több milliós káruk keletkezett.

A tűzoltókat azonnal a helyszínre riasztották, és megfékezték a lángokat, amelyek a tetőszerkezet körülbelül 60 százalékát érintették.

Nem ez az első eset, hogy a házi kedvenc menti meg a gazdáját egy tűzeset során. Többek között egy érdi nő is a kutyájának köszönheti az életét. Morgott az eb, ezzel mentette meg a gazdája életét, akinek a háza tavaly novemberben gyulladt ki. Krisztina felébredt a morgásra és ki tudott menekülni. Egyedül volt otthon a kutyájával, azt mondta, féléves kedvencének, Manónak köszönheti az életét. “A kutyával aludtam bent a hálószobában. Ő felült és elkezdett morogni. Mondom neki: mit morogsz?, és aztán már hallottam a ropogást. Erre hálóingben kirohantam” – mesélte akkor. Legutóbb idén májusban egy gyöngyösi család berni pásztor ebe volt az életmentő: ha nem kelti fel a négylábú anyát és lányát, valamint annak párját, bennégtek volna a házukban, amikor hajnalban kigyulladt az épület.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top