nlc.hu
Otthon

Érdi lakástűz: kutyája mentette meg az életét

Lángolt a háza, kutyájának köszönheti az életét az érdi nő

Lakhatatlanná vált a ház, de az asszony túlélte a tűzesetet.
Manó, a kutya

Morgott a kutya, ezzel mentette meg a gazdája életét, akinek a háza kigyulladt kedden hajnalban Érden. Mint a Tények riportjából kiderült, a nő felébredt a morgásra és ki tudott menekülni. A tűz a garázsban lévő kazánból indult, a szomszéd gyújtott be nem sokkal korábban.

A nő egyedül volt otthon a kutyájával. Azt mondta, féléves kedvencének, Manónak köszönheti az életét. “A kutyával aludtam bent a hálószobában. Ő felült és elkezdett morogni. Mondom neki: mit morogsz?, és aztán már hallottam a ropogást. Erre hálóingben kirohantam” – elevenítette fel a történteket Szentesi Krisztina, aki ekkor szembesült azzal, hogy ég a tető. Azonnal felhívta a férjét, aki hazasietett.

“A tárolóban volt még egy teli gázpalack, és akkor robbant fel előttem. Kimenekültem a kertből, és innentől kezdve néztem, ahogy ég a házunk” – nyilatkozta lesújtva Szentes Zoltán.

A házat a férfi örökölte, nemrég fejezték be a felújítását. “Ezt nem lehet felfogni! Ez egy élet munkája!” – panaszolta.

A tűzoltók ugyan gyorsan kiértek, egyedül a nappali nem égett ki, a hálószobát és a fürdőszobát is korom borítja. A ház lakhatatlanná vált, bármelyik pillanatban leszakadhat a plafon. A házaspárnak most semmije maradt, minden segítségre számítanak.

Pár hete egy mozgáskorlátozott, idős férfi életét mentették meg a kutyái, különben halálra égett volna. Ráncigálták a lábát és nyalogatták az arcát az ebei a sárszentmihályi nyugdíjasnak, akinek akkor már lángokban állt a háza. A férfi már aludt, ezért nem vette észre a tüzet. Elmondta, hogy az ebek éjfél után odasomfordáltak a lábához és felkeltették. Ekkor még semmit sem érzékelt a tűzből, majd kinyitotta a szobaajtót és akkor vette észre a hatalmas lángokat. A füst miatt szinte semmit sem látott a házban, ezért hirtelen kiesett az ablakon, végül így menekült meg a tűzből.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top