nlc.hu
Otthon

Halálra égett volna a kutyái nélkül

Kutyái mentették meg a mozgáskorlátozott, idős férfi életét, különben halálra égett volna

Mivel mindene odaveszett a tűzben, gyűjtést szerveztek neki a helyiek.
tűz

Ráncigálták a lábát és nyalogatták az arcát a kutyái annak az idős sárszentmihályi férfinak, akinek lángokban állt a háza. A férfi már aludt, ezért nem vette észre a tüzet. A két kutyájának köszönheti, hogy nem égett halálra. 

A kettő kutyának köszönhető, hogy élek” – nyilatkozta a Tényeknek könnyeivel küszködve az idős férfi. Botka Ferenc elmondta, hogy az ebek éjfél után odasomfordáltak a lábához és felkeltették. “Nyaldosták a pofámat és erre én valahogyan felkeltem álmomból. Mondom: Mi van?“. Ekkor még semmit sem érzékelt a tűzből, majd kinyitotta a szobaajtót és akkor vette észre a hatalmas lángokat.

A füst miatt szinte semmit sem látott a házban, ezért hirtelen kiesett az ablakon. Végül így menekült meg a tűzből. “Odakászálódtam az ablakhoz, ahol két méter mélyre estem ki, mert a nagy kutyám kiugrott, a kis kutya meg ott állt állandóan a lábamnál” – mesélte az idős férfi, aki ezután a szomszédjához menekült, majd végignézte, ahogy porig ég az otthona. 

Hatalmas a kár, szinte minden szénné égett. Botka Ferenc ráadásul mozgáskorlátozott és gyógyszereket szed, semmije se maradt. A helyiek most összefogtak és gyűjtést szerveztek neki.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top