nlc.hu
Aktuális
Kutyájával együtt égett halálra egy férfi lakástűzben

Kutyájával együtt égett halálra egy férfi Hevesben, a tűzhelyen felejtett étel okozhatta a tragédiát

Esély sem volt újraéleszteni.
lakástűz,

Kutyájával együtt égett halálra egy egyedül élő, középkorú férfi a Heves vármegyei Boconádon – számolt be a Tények. Hétfőn hajnalban gyulladt ki a házában a konyha, a tűz pedig olyan gyorsan terjedt, hogy rövid idő alatt több szoba és az egész tetőszerkezet is lángokban állt. A férfi és a kutyája már nem tudott kimenekülni az égő épületből.

A szomszédok vették észre, hogy baj van. Elmondásuk szerint a hatalmas tűz miatt szinte nappali világosság lett a környéken. Nagyon megdöbbentek a tragédián.

Az áldozat valószínűleg épp főzött, a lángon felejthette a készülő ételt, ami kigyulladt – ez okozhatta a tragédiát. A szomszédok szerint a férfi sok időt töltött a konyhában, gyakran főzött magának.

A Tények információi szerint az áldozat teljesen összeégett, mire megtalálták; esély sem volt újraéleszteni. A hevesi és a gyöngyösi tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre. Körülbelül egy órába telt, mire meg tudták fékezni a lángokat.

A Katasztrófavédelem vizsgálja a tragédia körülményeit.

Pár nappal ezelőtt a Győr-Moson-Sopron vármegyei Sopronhorpácson is volt egy tűzeset. Akkor egy idős házaspár házába villám csapott, amitől kigyulladt a tetőszerkezet. A nyugdíjasok kutyái azonban jelezték, hogy tűz van; nekik köszönhetően menekült meg az idős pár.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top