nlc.hu
Család
Tűzeset: megmentette gazdijait a kutya

Kutyájuk mentette ki a tűzből Gabriella családját

Nagyon hálásak a berni pásztor ebnek.
tűzoltók,

Kutyájuk mentette ki a tűzből Gabriella családját, szinte már perceik sem voltak hátra. Ha nem kelti fel a négylábú anyát és lányát, valamint annak párját, bennégtek volna a házukban, amikor hajnalban kigyulladt az épület.

“Holly bent alszik velünk a házban, és most ez volt a szerencsénk. Hajnali fél négy körül volt, amikor arra riadtam, hogy Holly rohangál a hálószoba és a nappali között. Többször odajött hozzánk, hogy felébresszen, ami sikerült is neki. (…) Ha nincs Holly, bennégünk a házunkban”mesélte a Blikknek Gabriella.

Akkor a terasz már lángokban állt. Gabrielláék rémülten elkezdték keresni a bejárati ajtó kulcsát, miközben lassan már mindent elöntött a füst, de végül megtalálták és kijutotta a házból, amiből a tűz után szinte csak a falak maradtak meg. A családot nagyon megrázták a történtek, egyelőre Gabriella édesanyjánál húzzák meg magukat.

A válásom után anyagi segítség nélkül, egyedül építettem fel ezt a házat, de most minden odalett” – panaszolta az anyuka, aki arról is beszélt a lapnak, hogy a kutyájukat is sokkolta a tűzeset: amikor visszamennek a házhoz, a házi kedvenc teljesen stresszes állapotba kerül. 

A tüzet valószínűleg elektromos zárlat okozhatta.

Nem ez az első eset, hogy a házi kedvenc menti meg a gazdáját egy tűzeset során. Többek között egy érdi nő is a kutyájának köszönheti az életét. Morgott az eb, ezzel mentette meg a gazdája életét, akinek a háza tavaly novemberben gyulladt ki. Krisztina felébredt a morgásra és ki tudott menekülni. Egyedül volt otthon a kutyájával, azt mondta, féléves kedvencének, Manónak köszönheti az életét. “A kutyával aludtam bent a hálószobában. Ő felült és elkezdett morogni. Mondom neki: mit morogsz?, és aztán már hallottam a ropogást. Erre hálóingben kirohantam” – mesélte akkor.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top