nlc.hu
Család

Háztűz Egyházasdengelegen

Kutyájával égett halálra egy vállalkozó Nógrádban, exfelesége és a lánya talált rá

A tragédiában elhunyt férfi Kaliforniából költözött a nógrádi faluba.
tűzoltó

Kutyájával együtt halt meg egy háztűzben az ott élő férfi Egyházasdengelegen, Nógrád vármegyében. A Tények riportja szerint az összeégett holttestre volt felesége talált rá, amikor a lányával látogatóba érkeztek a férfihez. Amikor bementek, mindenütt állt a füst és még a szoba is parázslott.

A kutyájával aludt a szobában a 60 év körüli férfi, amikor az ágy körül meggyulladt valami, és mindkettőjüket megölte a füst és a tűz. A volt párja gyanútlanul lépett be a házba – kívülről ugyanis nem látszódott semmi a borzalmas tragédiáról – , ám sokkos állapotban tántorgott ki az utcára. Lányával együtt azonnal értesítette a mentőket, de már késő volt.

A 130 négyzetméteres családi házhoz 4 járművel vonultak ki a tűzoltók. Egy ágy és annak környezete égett 5 négyzetméteren, amelyet a tűzoltók eloltottak. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát még vizsgálják a szakértők.

A településen jól ismerték az áldozatot, Amerikából költözött a nógrádi faluba. Elvált, de a családja rendszeresen látogatta. “Jól szituált emberek voltak, Kaliforniában is éltek. A hölgy a kislánnyal Pesten él” – mesélte egy helybéli.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint évente csaknem 7 ezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak elenyésző számban van a házakban füstérzékelő. Pedig ahol van füstérzékelő, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek róla, így hamarabb meg tudják fékezni, időben ki tudnak menekülni. Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem volt – hívja fel a figyelmet a Katasztrófavédelem.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Mihádák Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top