nlc.hu
Család

Négyéves gyerek gyújthatta fel a házukat

Egy négyéves kisfiú miatt égett le egy egri család háza, csak pár percre hagyták egyedül

Nyolcan vesztették el az otthonukat.
tűzeset,

Egy 4 év körüli kisgyerek gyújthatta fel saját házukat Egerben – legalábbis ezt mondja a nagyapja. Csak néhány percre maradt egyedül, de már nem tudták megakadályozni a katasztrófát.

A Tényeknek a családfő nyilatkozott, elmondása szerint mire észrevette, hogy baj van, már mindent beborított a füst. „Hátul szereltem az autót, és kiabáltak, hogy begyulladt valami. Arra mentem be a lányokhoz, hogy nem látok semmit, mert begyulladt a matrac a szobában” – mesélte Csipkés Márton, aki arról is beszélt, próbálta oltani, de esélye sem volt megfékezni a tüzet. „Egyszerűen már nem is láttam, nem kaptam levegőt. Örültem, hogy ki tudtam jönni a szobából, mert nem tudtam vele semmit se kezdeni. Annyit még tudtam csinálni, hogy kiütöttem az ablakokat, de már nem láttam bent semmit” – emlékezett vissza.

A házban összesen nyolcan – köztük nők és gyerekek is – éltek, a nagyapa szerint az egyik legfiatalabb okozta a tüzet.

A lángokat csak a gyorsan kiérkező tűzoltók tudták megfékezni. A ház addig lakhatatlan, amíg nem javítják meg a tetőt. Az ott élőnek szinte minden holmija elégett, a család egy időre rokonoknál húzza meg magát.

Azt még nem tudni, hogy a kisfiú hogyan gyújtotta fel a házat.

Korábban Hernádkércsen égett le egy ikerház két kisgyerek miatt. Rá akartak gyújtani, hogy kipróbálják a cigarettát. A szülők dolgoztak, a nagymama elment a boltba, a 10 év körüli gyerekek pedig egyedül maradtak otthon, ekkor próbáltak rágyújtani. A cigiről lehulló parázs azonban akkora tüzet okozott, hogy az ikerházban 10 perc alatt minden porig égett.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top