nlc.hu
Család

Tűzeset utáni összefogás egy háromgyerekes családért

Karácsony előtt égett le a háromgyerekes család háza, összefogott értük a falu

Rengeteg segítséget kapnak, már épül a házuk.
tűzeset,

Eltakarították a törmeléket, több milliót érő tetőt húztak fel – épül a háromgyerekes család háza, ami szenteste előtt egy nappal égett le a Csongrád megyei Térváron. Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, nagyon sokan segítenek a szerencsétlenül járt családnak, és nem csak a faluból. Kaptak tartós élelmiszert, utaltak a bankszámlára, amit az önkormányzat nyitott nekik, két hete pedig milliókat érő tetőszerkezetet húztak a falakra, azt is adományból.

A tűzoltóktól kezdve a barátokig, el se tudom mondani, hogy kik voltak itt. Rengeteg törmeléket elpucoltunk, konténerszám vitték el. (…) Óriási minden segítség, nem tudom elégszer megköszönni” – hálálkodott a családfő, Mára András.

Hamarosan felrakják a tetőléceket és a cserepeket is. Az önkormányzat a héten dönt arról, hogy megveszi-e a házhoz a szigetelőanyagot. 

A családfő azt mondja, ha ilyen ütemben haladnak, húsvétkor már itt fognak locsolkodni.

Ugyancsak hihetetlen összefogás indult a Söréden élő, a gyerekeit egyedül nevelő édesanyáért, akinek a gerendaháza december elején vált lakhatatlanná egy kigyulladt szárítógép miatt. Sokan ajánlottak fel kabátot, játékokat, sőt még új gázkazánt is. Egy biztosítós is megkereste a háromgyermekes Flórát, aki felajánlotta, hogy ha sikerül elköltözniük, az új lakás biztosítását egy évig fizeti az édesanya helyett.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top