nlc.hu
Család

Leégett a házuk, segítségnyújtás indult értük

Kigyulladt a szárítógép, lakhatatlanná vált a háromgyermekes Flóra háza – hihetetlen összefogás indult a családért

A gyerekeit egyedül nevelő édesanya nem is gondolta, hogy ennyi segítségre számíthat.
tűzoltó,

A Söréden élő Flóra egyedül neveli három gyermekét egy gerendaházban. A család november 22-én este épp fociedzésről ért haza, mikor a házba benyitva sötét füst és korom csapott bele az arcukba. Míg nem voltak otthon, kigyulladt a szárítógép. Csak a csodának köszönhető, hogy nem robbant fel az egész ház a közelben lévő gázkazántól, de így is lakhatatlanná vált a sok korom és égett műanyag miatt – írja a Bors.

Azonnal sokkot kaptam, remegtem és zokogtam” – elevenítette fel a lapnak a történteket az anyuka. Minden holmijuk a kukában végezte, ami szabadon volt hagyva. 

A tűz óta hihetetlen összefogás indult a családért. Sokan ajánlottak fel kabátot, játékokat, sőt még új gázkazánt is. Egy biztosítós is megkereste Flórát, aki felajánlotta, hogy ha sikerül elköltözniük, az új lakás biztosítását egy évig fizeti az édesanya helyett.

A családanya – aki jelenleg a szüleinél lakik a gyerekeivel – csak ámult az emberek segítőkészségén, mivel eleinte azt hitte, magára maradt; nem tudta, kitől kérhet segítséget. “Hihetetlen milyen jó emberek vannak. Ők adták vissza a hitemet. (…) Az emberek mellém álltak, egy napig sírtam a meghatottságtól” – hálálkodott. Mostanra már összejött a pénz a ház kitakarításához, mivel ahhoz speciális eszközök kellenek. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top