nlc.hu
Aktuális
Erkélyről mentettek életet egy lakástűzben a gárdonyi rendőrök

Erkélyről mentettek életet egy lakástűzben a gárdonyi rendőrök

A tűzoltók is megdicsérték a négy rendőr helytállását.
rendőr

Préda István főtörzszászlós, Hersics Patrícia őrmester, Jankovics Viktor és Vancsura Róbert főtörzsőrmesterek példás gyorsasággal és együttműködéssel mentették meg a lakástűzből egy idős, mozgáskorlátozott nő életét Gárdony agárdi városrészében – számolt be a Zsaru Magazin. A tűz miatt a családi ház erkélyére kiszorult asszony már a sűrűsödő füstben várta a segítséget. Ő tárcsázta a segélyhívót, és kétségbeesetten panaszolta el, hogy a konyhájuk lángol, és csak a férje tudott kimenekülni a házból.

A tűzesethez szinte egyszerre ért oda a négy rendőr. “A kertben egy idős férfi sokkos állapotban ült egy fatuskón, (…) az idős nő a széles erkély sarkában toporgott. A köhögéséből hallottam, hogy szenvedett a levegővétellel. Kiáltottam neki, próbáltam nyugtatni, hogy rendőr vagyok, és pillanatokon belül lehozzuk onnan, de annyira megrémült, hogy nem tudott megszólalni” – mesélte Vancsura, aki az egyik szomszédtól kapott létrán felment a néniért az erkélyre az egyik kollégájával. A másik két két rendőr pedig eközben elzárta a gázt és a villanyt, majd a bejárati ajtón megpróbáltak bejutni a lakásba, ám az addigra már füstkatlanná változott.

Időközben sikeresen lehozta az erkélyről a két főtörzsőrmester a sokkos állapotban lévő idős asszonyt. Addigra a katasztrófavédők is befutottak és percek alatt eloltották a tüzet, amelyet a sparhelten felejtett serpenyőben lévő olaj okozott.

“Az idős házaspár gyermeke mindannyiunknak megköszönte az intézkedést, és így tudtuk meg, hogy egy kolléga édesanyján segítettünk” – mesélték a hős rendőrök.

Pár éve egy katona mentett életet erkélyről Kecskeméten, egészen bámulatos módon Akkor a negyedik emelet egyik erkélyéről ugrott át a másikra, megmentette így egy asszony életét. Török Márk Béla tizedes épp a teraszán pihent a szolgálat után, amikor észrevette, hogy alatta, egy másik erkélyen összeesik a nő. Leszaladt, becsöngetett hozzá, de mivel nem nyitott ajtót, bezörgetett az asszony szomszédjához, és végül az ő erkélyéről ugrott át az eszméletlenül fekvő nőhöz.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Máthé Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top