nlc.hu
Aktuális

Korlátnak hajtott az utasokkal teli busz az M3-son

Megdöbbentő videó: egy férfi mászott ki a csomagtérből, miután a szalagkorlátnak csapódott egy utasokkal teli busz az M3-son

A rendőrség keresi a buszost, aki az utasok és a többi közlekedő életét is veszélyeztette.
buszvezető,

Megdöbbentő videót rögzített a forgalomfigyelő kamera az M3-as autópályán. Menet közben, kormányzás nélkül a szalagkorlátnak csapódott egy utasokkal teli busz Füzesabony közelében – számolt be a Tények.

Mutatjuk:

A videó alapján arra lehet következtetni, hogy a sofőr fáradt lehetett és elaludhatott. 

„Ilyet nagyon ritkán látunk, és azért gondoltuk, hogy megosztjuk ezt a videót a közönséggel, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KRESZ nem egyszerűen ajánlás, hanem egyrészt kötelező is betartani, másodsorban azért van, hogy az utazónak és az utazók körül utazóknak is a biztonságát megóvja és biztosítsa azt” – hívta fel a figyelmet Szimicsku László, az MKIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Az ütközés után a busz továbbment és csaknem száz méter múlva a külső sávba belógva megállt. Ezután történt az, amit a videót elemző szakemberek sem számítottak: egy férfi szállt ki a csomagtérből, aki egy ideig nézegette a busz sérüléseit, majd felszállt és leült az első ülésre. Valószínűleg ő volt a sofőr váltótársa.

Az autópálya kezelője feljelentést tett a rendőrségen. „Elhajtottak, nem szóltak nekünk az okozott kárról” – indokolta Szimicsku.

Az elalvó buszsofőrök rengeteg tragédiát okoztak már. Az egyik legnagyobb baleset 2021-ben volt Szabadbattyánnál az M7-esen, amikor is a busz letarolta a szalagkorlátot, majd egy betonpillérnek csapódott. A balesetben kilencen haltak meg.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top