nlc.hu
Aktuális

Az elrabolt lányok édesanyja bemenne a lányaihoz

Az elrabolt magyar gyerekek édesanyja szeretne bemenni a túszként tartott lányaihoz

A kétségbeesett édesanya Joe Bidennek és Benjamin Netanjahunak is írt. Arra kéri őket, hogy ha már nem tudják kiszabadítani a lányait a Hamász fogságából, legalább azt intézzék el, hogy ő bemehessen hozzájuk.
Dafna és Ella

Az Egyesült Államok elnökének, Joe Bidennek és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek is üzent a magyar származású Majan Zin, annak a két kislánynak az édesanyja, akinek lányait lassan már egy hónapja ejtette túszul a Hamász, és azóta sem tudták őket kiszabadítani. A kétségbeesett édesanya azt szeretné elintézni, hogyha már nem tudják hazahozni a lányait, legalább ő bemehessen hozzájuk – írja az ATV.

Majan Zin számára nagyon fontos, hogy erőt adjon a lányoknak azzal, hogy megfogja a kezüket és elmondja nekik: minden rendben lesz. Bár az izraeli hatóságok folyamatos kommunikációban állnak az édesanyával, jelenleg semmit nem tudnak a lányok állapotáról és tartózkodási helyéről.

Október elején a terroristák élőben közvetítették, ahogy a lányok apját lábon lövik, az élettársa 17 éves fiát pedig csalinak használják ahhoz, hogy kicsalogassák a többi lakót. A tizenéves fiút több más lakóval együtt végül meggyilkolták. Az elrabolt gyerekekről készült utolsó felvételen a lányok (a nyolcéves Ella és a tizenöt éves Dafna) sírtak, és látszott, hogy Ella keze megsérült.

Édesanyjuk egy ideje már altatókkal is képtelen az alvásra, és az evésre is kizárólag azért kényszeríti magát, hogy maradjon ereje, ha a lányoknak szüksége lesz az édesanyjukra. Reméli, hogy a vele készült interjút a terroristák is látják, a gyerekeinek pedig üzeni, hogy tegyék, amit mondanak nekik, maradjanak erősek és próbáljanak segíteni a többi túsznak. Majan Zin az ATV interjújában megköszönte a segítséget azoknak a magyaroknak, akik támogatják őt és harcolnak a lányaiért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top