nlc.hu
Aktuális

Savval teli hordóba tette a volt feleségét

Bíróság elé állt a férfi, aki savval teli hordóba tette a volt feleségét

A szlovákiai Miroslav Vlček előbb kegyetlenül összeverte, megölte, majd egy savval teli hordó segítségével próbálta eltüntetni a volt felesége maradványait. A férfi a bíróságon tagadja a bűnösségét.

A gyilkosság nem hirtelen haragból, hanem előre megfontoltan, tervezetten, ráadásul bosszúból történt. Andrea tizenhat éves kora óta élt együtt Miroslavval, miután összeházasodtak, két gyermekük született. A férfit aztán gazdasági bűncselekmény miatt vették őrizetbe, a per során pedig a felesége ellene tanúskodott, majd a közös vagyon egy részét eladta. A gyanú szerint ez lehetett az indítéka annak, hogy Miroslav Vlček először elrabolta, majd brutálisan meggyilkolta a volt feleségét – derül ki a Parameter cikkéből.

Miroslav Vlček

Miroslav Vlček a bíróságon (Fotó: Profimédia)

Vlček tárgyalása hétfőn vette kezdetét a bazini Specializált Büntetőbíróságon, ahol a férfit előre megtervezett gyilkossággal vádolják. Sem a vádlott, sem az ügyész nem akar vádalkut kötni, a férfi ráadásul tagadja bűnösségét. A férfi szerint nem volt indítéka az emberrablásra és a gyilkosságra, mivel szerinte a volt feleségét a rendőrség kényszerítette a tanúvallomásra és a közös ingatlanok eladására. Azt azért bevallotta, hogy feljelentette őt a rendőrségen.

Vlček a feleségét rendszeres kábítószerfogyasztóként írta le, ezt azonban az elhunyt nő anyja tagadja, aki szerint a lánya megfelelően gondoskodott a gyermekeiről, és nem volt olyan ideges és ingerlékeny, ahogy a volt férj leírta. A tárgyaláson részt vett a pár közös fia. A fiatalabbik gyerek már nem emlékszik az apjára, viszont rendszeresen érdeklődik az anyja után.

A vád szerint Andreát 2016-ban megrendelésre rabolták el, majd vitték el egy raktárba Veľké Ripňanyban, ahol a férje megverte, megölte, a holttestet pedig egy savval teli hordóba helyezték. Korábban a férfit már személyi szabadság megfosztásának bűncselekménye miatt jogerősen elítélték, ám miután megtalálták a műanyag hordót a nő maradványaival, újabb vád alá helyezés következhetett, ezúttal pedig már előre eltervezett gyilkosság volt a vád. A tárgyalás pénteken folytatódhat egy kulcsfontosságú tanú meghallgatásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top