nlc.hu
Aktuális

Kormányinfó: 2024 a béremelések éve lesz

A jövő évi inflációt meghaladó mértékű minimálbéremelést ígér a kormány

Gulyás Gergely szerint az év végéig sikerülhet letörni az inflációt, így 2024 már a bérek emeléséé és a gazdasági növekedésé lehet. A Kormányinfón az is elhangzott, hogy az év elején minimálbéremelés jön.

Kormányinfót tartott Gulyás Gergely, és az egyik legfontosabb bejelentésként mondta el, hogy úgy néz ki, év végére teljesülhet a kormány célja, és tíz százalék alá eshet vissza az infláció mértéke. (azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ez jelenleg Európában még mindig magasnak számít) Ennek köszönhetően arra számítanak, hogy 2024 már a növekedésről szólhat, és a kormány a maga részéről mindent meg fog tenni a bérek növeléséért. Például biztosan lesz minimálbéremelés, ráadásul Gulyás szerint a jövő évi inflációt meghaladó mértékben – foglalta össze a Blikk.

Macska

Úszni fogunk a pénzben? (Fotó: Pixabay)

A kormány az állami szektorban is béremelést ígér, külön kiemelték például, hogy a rendészeti dolgozók és az ápolók biztosan számíthatnak rá, de a céljuk az, hogy mindenki béremeléshez jusson. Gulyás más témákban még elmondta, hogy a digitális állampolgárságról az előterjesztést a jövő héten nyújtják be a Parlamentnek, a nyugdíjkiegészítés pedig péntektől érkezik majd, és januárig visszamenőleg fizetnek ki a nyugdíjasoknak.

A vendégmunkások érkezéséről Gulyás Gergely azt mondta, hogy csak annyi lehet belőlük az országban, ahány betöltetlen állás van. Szabályozni fogják az itt tartózkodási időt is, családegyesítésre pedig csak speciális esetekben lesz lehetőség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top