nlc.hu
Aktuális

Rémhír a budakeszi óvodai gyerekrablás

Csak rémhír a budakeszi óvodai gyerekrablás

Tény, hogy egy idegen férfi ment be az óvodába egy gyerekért. Viszont az is tény, hogy csak mozgásfejlesztésre vitte, amit a szülőkkel előre egyeztetett. A közösségi médiában az eset már emberrablásként jelent meg.

Egy óvodai félreértésből terjedt el a fals információ, a közösségi médiában pedig tényként adták egymásnak tovább az emberek a pletykát. A budakeszi rendőrök egy édesanya november 8-i bejelentése után kezdtek adatgyűjtésbe és tanúkutatásba. A bejelentő szerint két nappal korábban egy ismeretlen férfi el akart vinni egy gyermeket az óvoda udvaráról. Az eset a közösségi médiában azonnal gyermekrablásként terjedt el, ráadásul a pletykát néhány médiatartalom-szolgáltató már tényként jelentette meg – írja a police.hu.

Gyermek

Félreértés miatt terjedt el egy álhír egy gyerekrablásról (fotó: Getty Images)

Mint kiderült, egy korábban az óvodában nem járt férfi valóban megjelent ott november 6-án délután egy kisfiúért, és a hibát ott követte el, hogy először rossz csoportban kereste a gyereket, ahová ráadásul szintén járt egy azonos keresztnevű gyerek, aki aznap épp nem volt jelen. A férfi aztán egészen addig a csoportig ment, ahol végül megtalálta a kisfiút, akinek a szülei hozzájárultak ahhoz, hogy a gyereket mozgásfejlesztésre vigye.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékkal figyelmeztet mindenkit a közösségi médiafelületek felelősségteljes használatára. Ellenőrizetlen, torz információk továbbítása félrevezető, egyetlen eredménye az alaptalan pánik okozása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top