nlc.hu
Aktuális

Magyar mentőkutyások autóbalesete

Spanyol kamionos tarolta le a magyar mentőkutyások autóját, hajszálon múlt a csapat élete

Rosszul lett és meghalt a kamion sofőrje, emiatt történt a baleset.
mentőkutya

Csak a szalagkorlátnak köszönhető, hogy nem történt még nagyobb tragédia, amikor a magyar mentőkutyások kisbuszát frontálisan letarolta egy spanyol kamion, majd egy másik hátulról is beléjük szaladt Párizs közelében az autópályán – számolt be a Bors. A Kutyák Határok Nélkül Alapítvány vezetője, Leczki Sarolta a kolléganőjével és 8 négylábúval éppen egy ötnapos párizsi romgyakorlat után tartottak hazafelé, amikor történt a súlyos baleset.

Oltári szerencsénk van! Mind ott maradhattunk volna, de túléltük! Böbe, azaz Kröpfl Erzsébet vezette az autót, ő szerencsére ki tudott mászni a roncsból, én meg simán ki tudtam szállni. A mi életünket többek közt a biztonsági öv, a kutyákét pedig az mentette meg, hogy boxban utaztak” – mesélte a bulvárlapnak. A kisbuszban utazó kutyák között volt az egyik legtapasztaltabb romkutató is, amelyik Törökországot is megjárta a földrengés után.

A francia tűzoltók elszállásolták a laktanyában a mentőkutyás szakembereket, az ebek pedig egy közeli eb panzióban kaptak szállást.

A mentőkutyás csapatnak azonban totálkáros lett a kisbuszuk, ami egyben a munkaeszközük is. A biztosító csak hónapok múlva fog fizetni, addig dolgozni sem tudnak.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top